![]() |
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Filetosu Jenievr TarifiTavşan Filetosu Jenievr Tarifi Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Malzemeler 1 adet tavşanın sırtı (filetosu) 20 adet ardıç tanesi 2 diş karanfil 4 dal maydanoz 1 çay kaşığı kekik 5 adet tane karabiber 1 diş sarımsak dilimlenmiş 1 küçük soğan ve bir küçük havuç tuz ![]() 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 5 çorba kaşığı sos puavrad yoksa fon dö vo 5 adet ardıç tanesi ![]() Yapılışı Tavşanın böbrek yatağı ve pirzolalarının bütününü eğer şeklinde dörp parmak eninde kaburga kemikleri ile beraber kesilerek hazırlanmasına tavşan sırtı veya tavşan filetosu (Rable rabl) denir ![]() Tavşan sırtının üstte etin üzerindeki zarı keskin bir bıçağın burnu ile temizleyip küçük bir kaba üstünü alta getirerek koyunuz Üzerine yağlar ![]() ![]() Sonra marinadan çıkarınız ![]() ![]() ![]() Hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alıp üzerine dökerek ve alt üst çevirerek oniki onbeş dakika pişirip fırından çıkarınız ![]() Tavşanı bir servis tabağına çıkarıp tepsideki yağı dökünüz ![]() ![]() Sosun içine karıştırarak tereyağını ve ezilmiş ardıçları yediriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|