Tatlı Ve Ekşi Soslu Dana Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Ve Ekşi Soslu Dana TarifiTatlı Ve Ekşi Soslu Dana Tarifi Tatlı ve ekşi soslu dana Tatlı ve ekşi soslu dana tarifi resimli MALZEMELER
Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Tuz ve karabiberle tatlandırın Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın Ananası süzün Biberleri ve ananası küçük kareler şeklinde kesin Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Üzerine toz şeker et suyu ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin 5 dakika kadar pişirin Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 15 su bardağı su ile karıştırıp yukarıdaki sosa ilave edin 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın Şimdi de eti sostan çıkarın İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun Afiyet olsun |
|