Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz YapılışıTerbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Nasıl Yapılır? Malzemeler : 2000 gr kereviz 4 çorba kaşığı margarin 200 gr kuzu eti 2 adet orta boy soğan 3 bardak su veya et suyu 2 adet yumurta 1/2 adet limonun suyu 1/2 bardak kereviz suyu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin küçük kesilmiş soğanları kuzu eti tuz ile karabiberi koyarak tencereyi ateşe koyun ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın Diğer taraftan 2000 gr kerevizin kabuklarını kestikten sonra yarım ay şeklinde küçük parçalar halinde doğrayın ve kararmamaları için içi su dolu bir kaba atın Daha sonra suyunu süzün ve kerevizleri 2 çorba kaşığı margarin ile 3 bardak su veya et suyu olan tencereye koyun kerevizleri 10 dakika kadar pişirin ve ateşten alarak ılınmaya bırakın Kerevizler ılınınca bunları pişmeye bıraktığınız etlerin üzerine düzgün bir şekilde koyun kerevizler yumuşak bir hal alıncaya kadar orta ısıdaki ateşte pişirin Tencereyi ateşten alarak içindeki sudan 1/2 bardak alın ve bir kaseye koyun Bundan sonra bir kaba yumurtalar ile limon suyunu katın ve iyice çalkalayın Bir kaseye ayırmış olduğunuz kereviz suyunu da azar azar limonlu yumurtalara ilave edin ve karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar ateşte 4-5 dakika pişirin sonra terbiyeyi kerevizlerin üzerine dökün ve servis yapın |
|