Kayısılı Et Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Et TarifiMALZEMELER 3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et 2 Adet Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Köri 2 Adet Defne Yaprağı 1 Çubuk Tarçın 15 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Sıcak Su 100 gr Kuru Kayısı 150 grYağlı Yoğurt 2 Tatlı Kaşığı Nişasta 2 Adet Kırmızı Elma 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin 2 çorba kaşığı margarini tencereye alınEtleri yağda kavurunTuzkarabiber ilave edinDaha sonra etleri tencereden çıkarın Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyunSarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurunKöridefne yaprağıtarçını ekleyinEtler ile 15 su bardağı suyu da tencereye ekleyinKayısıları da tencereye alınKayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıptencereye ekleyin20 dakika daha pişirin Elmaları soymadan incecik dilimleyinLimon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıpelmalarla birlikte tencereye ekleyin10 dakika daha pişirinTencereyi ocaktan alınÜzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpipservis yapın |
|