Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, tarifi, tavşan

Tavşan Dolması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Dolması Tarifi





Tavşan Dolması Tarifi

Resimli Tavşan Dolması tarifi
Tavşan Dolması nasıl yapılır

Kullanılacak malzeme:
Derisi soyulduktan içi çıkarıldıktan sonra birbuçuk kilo kadar gelecek bir av tavşanı
1/2 kilo dana kıyması 50 gram margarin yağı
2 yumurta
1 sap kereviz
1 demet maydanoz
2 körpe havuç
1 baş küçük boy soğan
1 tutam kekik
1 tutam merzengüş otu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı:
Tavşanın kol ve bacaklarını başlarıyla birlikte kesip bir kenara ayırmalı Tavşanın karnını uzunlamasına yarmalı Tavşanın ciğerini yüreğini makineden geçirerek kıymalı ve emaye bir kaba koymalı Buna kıyılmış maydanozu merzengüş otunu kekiği dana kıymasını iki yumurtayı yeteri kadar tuz ve karabiberi küçük parçalara doğranmış bir diş sarmısağı katıp karışımı tahta bir kaşıkla karıştırıp hepsini birbirine yedirmeli Tavşanın içini dışını bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra hazırlanan harcı tavşana doldurmalı
Tavşanın doldurulması tamamlanınca bir çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirmeli ve bununla tavşanın karnını dikmeli

Soğanı ve üstü kazınmış havuçları tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı Bunlara kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağını katıp karıştırmalı Pyrex ve uzun bir tencereye içi doldurulup karnı dikilmiş tavşanı oturtmalı Tavşanın kol bacak ve ayaklarını da koyduktan sonra küçük parçalara doğranmış sebzeyi bunların üstüne yaymalı Tuzlayıp biberlemeli tavşanı bu marinatta 18 saat bırakmalı
Uzun pyrex bir tencereyi margarin yağı ve zeytinyağıyla birlikte ateşe oturtmalı Yağ ısınınca doldurulmuş tavşanla parçalarını bu kaba koyup vakit vakit çevirerek bunların her yanını nar gibi kızartmalı (tavşanın eti pembeleşirken sebzeleri de kaba koymalı ve tavşanla birlikte bunları da kavurmalı) Tavşanla parçaları nar gibi kızarınca bir kenarda duran marinat suyunu bunların üstüne dökmeli Pyrex kabın ağzını örterek bunları iyice pişinceye kadar orta ısılı bir ateşte tutmalı (tavşanı vakit vakit çevirmeyi unutmamalı)
Tavşanın eti iyice pişince bunu pyrex tencereden çıkarıp sıcak bîr yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Tencerede kalan salça gereği kadar koyu olmayıp suluysa bir kaşık kadar unu azar azar katıp bir taşım kaynatmalı Sonra bu koyulaşmış salçayı tavşanın ve parçalarının üstüne gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapmalı
İsteyenler tavşanın kol bacak ve ayaklarını kesmeden bu hayvanı doldurabilirler Hattâ böyle yapanlar daha iyi etmiş olurlar Hem sofraya çıkarılan yemek daha haşmetli bir görünüşe sahip olur hem de normali budur Ancak böyle durumlarda tavşanı bütün olarak sığdıracak yassı bir kaba ihtiyaç vardır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.