![]() |
Çökertme Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Kebabı Tarifi![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Öncelikle ince uzun şeritler halinde (jülyen) doğradığımız eti kapaklı bir tencereye sıvıyağla birlikte koyalım ve etin suyunu salıp çekmesini bekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesimizi de rendeleyerek içi su dolu bir kaba koyalım ve 3-4 defa iyice yıkayalım ki nişastaları çıksın ![]() ![]() Ramazan pidelerini tencerenin içindeki pişen etlerin üzerine koyup kapağını kapatalım ki pideler etin tadıyla bütünleşsin ![]() ![]() Bundan sonra tabağa sırasıyla önce pideleri ![]() ![]() sonra biraz yoğurt (isterseniz sarımsaklı) ![]() ![]() sonra kızarmış patatesleri ![]() ![]() üzerine etleri ![]() ![]() ve en üste tekrar yoğurdu koyalım ![]() ![]() isteğe bağlı olarak erittiğimiz tereyağıyla karıştırdığımız baharat karışımını da etlerin üzerine gezdirelim ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|