Kaymaklı Nuar Sarma Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Nuar Sarma TarifiKaymaklı Nuar Sarma Tarifi Kaymaklı Nuar Sarma Resimli Nuar Tarifleri Kaymaklı Nuar Sarma nasıl yapılır Kaymaklı Nuar Sarma yapılışı oktay usta Malzemeler 1 kg dana nuar 1 kuru soğan 3 diş sarımsak tuz karabiber defne yaprağı taze kekik biberiye Panelemek için: 2 su b tarhana 1 yumurta beyazı yarım çay b su Beğendisi için: 1 kg patlıvan 3 çorba k tereyağı 2 çorba k un 4 su b süt 250 gr kaymak taze muskat Servis için: 250 gr kurutulmuş domates 50 ml krema semiz otu roka Hazırlanışı: 1 kgdana nuarı tencereye alınÜzerine defne yaprağıtaze kekikbiberi ekleyinÜzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesinEti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın Kestiğiniz nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarınBeğendisi için ise patlıcanları közleyinKözlendikten sonra ezinTencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurunÜzerine patlıcanları ekleyin Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayınServis için ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayınSemiz otunu ve rokayı taavay alınÜzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyinServis tabağına beğendiyi alınKenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizinBeğendinin üzerine nuar etleri yerleştirin Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin |
|