Büryan Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan TarifiMALZEMELER 15 kg koyun eti 3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 55 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin Soğana yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun Pirinci orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|