Büryan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan TarifiMALZEMELER 1 5 kg koyun eti3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 5 5 su bardağı et suyu1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın![]() Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin![]() Soğana yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun![]() Pirinci orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin![]() Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|