Rumeli Beğendisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Beğendisi TarifiRUMELİ BEĞENDİSİ TARİFİ - RUMELİ BEĞENDİSİ NASIL YAPILIR? ![]() yarım bardak sıvıyağ 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kaşık salça 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı : Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur ince ince doğranır ve ezilir Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır Etler piştikten sonra üzerine sirke sarımsak tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir kavrulur Un çok az yağ ile hafif kavrulur soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir Bu sos patlıcanın üzerine dökülür etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilir![]() Dileyen yer dileyen ya da yeme de yanında yat pozisyonuna geçilir |
|
|
|