Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci YapılışıKış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı - Kış Güveci Nasıl Yapılır? Malzemeler: 300 grkuşbaşı kuzu eti 1 avuç ince doğranmış beyaz lahana birkaç küçük çiçek karnabahar 1 küçük kereviz 3-4 adet yer elması 12 kırmızı dolmalık biber 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 defneyaprağı 1 yemek kaşığı tereyağı 5-6 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi tuz- karabiber- kekik Yapılışı: Kerevizi yer elmasını soyup küp doğrayın soğanı yemeklik doğrayın dolmalık biberi ince şeritler halinde kesin Tereyağı ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırıp ya küçük toprak kaplara paylaştırın yada tek bir güvece alın Üzerine tereyağı koyup alüminyum folyoyla kapatın ve 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin folyoyu çıkarıp kaşar peyniri rendesini ekleyin ve bu şekilde 5-6 dakika daha pişirin |
|