Senden Çok Kazanıyorum |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Senden Çok KazanıyorumSalamon'un işleri tersine tersine gidiyoroturup Amerika'daki arkadaşı Mişon'a mektup yazıp akıl danışıyorAldığımektupta "elinde ne var ne yoksa sat Amerika'ya gel "diyormuş Mişon salamon neyi varsa satmışTek oda bir dükkanı varmışher ihtimale karşı bu kalsındemişkarısı Rebecca'yı burada bırakmış üç beş kuruş da harçlıkverip Amerika'nın yolunu tutmuşAylar geçmiş Salamon'dan nihayet bir mektup>gelmişŞöyle diyor; "Kuzum RebeccaÇoktandır yazamadım kusura bakmaBenim burda işler çok iyiEpeyce bir müddet elimdeki parayla ihale kovaladımSonundaKore savaşından kalma eski don ihalesine girdimtanesini bir dolardan alıp kısalttırdım2 dolara malettim ve tanesini 10dolardan sattım Buradan kazandığım parayla bu defa Vietnam savaşından kalan eski yatak ihalesine girdimEski yatakların tanesini 5 dolardan aldımüzerine yeni yüz kaplattım 10 dolara malettim tanesini 100 dolardan sattımKuzum Rebeccadurum şimdi çok iyidükkanı sat acele yanıma gel" Rebecca cevap verir; "Kuzum SalamonSen oradayatak ve don ihalelerinden çok para kazandığını yazağorsunBen burada bir tek yatak ile ve dedonsuz olarak senden çok kazanoğorum " Alıntı |
|