Feminist! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Feminist!> 1998 Dünya Feministler Kongresi'nde kadınların eşitlik konusunda> ısrarcı olmaları karara bağlanmış Hepsi ülkelerine dönmüşler![]() > 1999'daki kongrede gelişmeler tartışılmış > > Amerikan Delegesi hanımefendi kürsüye gelmiş: > > -Geçen yılın kararlarını aynen uyguladım Eve gider gitmez kocama> "bundan sonra temiz camaşır istersen kendi camaşırını kendin yıka ![]() > işte makine orada ![]() ![]() " dedim![]() > > ilk gün bir şey görmedim ikinci gün bir şey görmedim üçüncü gun bir> baktım kocam makinenin başında yalnız kendi camaşırlarını değil ![]() > benimkileri de yıkıyor ![]() ![]() > > Almanya delegesi söz almış arkasından![]() ![]() ![]() > > Ben de kararımız gereğince kocama "bundan böyle temiz tabakta yemek > istiyorsan kendi bulaşıklarını kendin yıka" dedim ilk gün bir şey > görmedim ikinci gün bir şey görmedim üçüncü gün bir baktım kocam> makinenin başında yalnız kendi bulaşıklarını değil benimkileri de > yıkıyor ![]() ![]() > > Üçüncü konusmacı bizden feminist kardeşimiz Fadime![]() ![]() ![]() > > -Türkiye'ye döner dönmez kararımız gereğince kocam TEMEL'LE konuştum ![]() > Ona dedim ki "bundan böyle yemek yemek istiyorsan kendin pişirmen > gerekecek işte mutfak orada![]() ![]() " > > ilk gün bir şey görmedim ikinci gün bir şey görmedim üçüncü gün sol > gözüm biraz açılır gibi oldi hafiften görmeye başladım![]() ![]() ![]() Alıntı
|
|
|
|