![]() |
Bilinen Lezzet_Konbe Hakkinda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilinen Lezzet_Konbe HakkindaTürkiye’nin pekçok yerinde Kömbe yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: kg ![]() 1 kg ![]() 1 paket kabartma tozu Tuz ![]() 1 kg ![]() 1 kg ![]() 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kepekli un ve buğday unu karıştırıp elenir ![]() ![]() ![]() Fotoğraftaki şekil verilip ![]() ![]() Fırından çıktıktan sonra üstünü elinizle hafif ıslatıp bir örtüye sarılı olarak onbeş dakika dinlendirilir ![]() Sonra üstü tencere kapağı gibi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt çırpılır az sulandırılır (koyu ayran kıvamında) ve dövülmüş sarımsak ilave edilir ![]() Tereyağ eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan bütün didilmiş hamurlar üstüne konulur ![]() |
![]() |
![]() |
|