![]() |
Ege Bolgesine Ait Kulturel Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Bolgesine Ait Kulturel YemeklerEge Bölgesinin Ünlü Yemekleri Nelerdir ![]() ![]() EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10 ince çubuk makarna 100 gram badem ![]() 8 bardak su Yeteri kadar tuz Tavuk haşlanır Bir kenara konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MARMARİS PİLÂVI 1/2 kilo pirinç ve tavuk suyuyla bir pilâv pişirmeli Pilâv pişerken bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağıyle 1 çorba kaşığı sadeyağ koymalı Yağ kızmaya başlayınca rendelenmiş bir küçük baş soğan katmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanı kavurmalı Soğan pembeleşmeden buna rendelenmiş havuçla ince ince doğranmış bir sap kerevizi katmalı Sebzeler kavrulunca ince ince doğranmış iri bir kemiğin iliğini ![]() ![]() ![]() EGE PALAMUT HAŞLAMASI Palamudu yuvarlak dilimlere doğramalı Sonra bunu ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı Bir diş sarımsağı havanda dövmeli İki koşeronu küçük küçük doğramalı Dört ançüez filetosunu ezmeli Sonra bunları yarım bardak zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte iyice karıştırmalı ve bir salça kâsesine koymalı Servis tabağının çevresini limon dilimleriyle süsledikten sonra servis tabağını yanında salça kâsesi olduğu halde sofraya çıkarmalı Kıyma Kavurmalı Patates Köftesi Mazemeler: 1 su bardağı ince bulgur 2 adet orta boy patates 1 çorba kaşığı biber salçası 4 adet taze soğan 8-10 dal maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı Kıyma kavurması için: 250 gr orta yağlı dana kıyması 1 adet küçük kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Önce kavurma hazırlanır İnce kıyılmış kuru soğan sıvı yağda pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Künarlı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı künar ( çam fıstığı ) 1 çay bardağı sıvı yağ 4 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Tencereye sıvı yağ konur Isınınca künar atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ege Salatası Kullanılacak malzeme: (4 kişilik) 2 kantalup kavunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Kavunların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İncir Islaması İncir ıslaması özellikle Aydın ve İzmir dolaylarında yapılan bir tatlıdır Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1 kg kuru incir ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: İncirler yıkanıp ![]() ![]() ![]() ![]() Ebegümeci Kavurması Malzemeler: 1 kg ebegümeci 2 adet orta boy kuru soğan 10-15 adet kurutulmuş acı biber 1 çorba kaşığı salça ( isteğe bağlı kullanılmayabilir ) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Ebegümeciler yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|