|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beslenme, iftar, menüsü, sahur, uzmanlarından, örnek |
![]() |
Beslenme Uzmanlarından Örnek Sahur Ve İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beslenme Uzmanlarından Örnek Sahur Ve İftar MenüsüRamazan’da sıkça yapılan beslenme hataları hastalıkları tetikliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oruç tutarken de 5 öğün yiyin Sağlıklı bir bireyin gün içinde 3 ana 3 ara öğün olmak koşuluyla 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyveli dondurmalı tatlı yiyin Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir prosiyon için tatlı kalorielri Baklava : 350 kal ![]() Künefe: 430 kal ![]() Revani: 220 kal ![]() Sütlaç: 180 kal ![]() Kazandibi: 130 kal ![]() Güllaç : 230 kal ![]() Meyve tabağı: 100 kal ![]() Mide hareketlerini meyve ve sebze ile artırın Ramazan’da oruç tutmaya bağlı mide ve barsak hareketlerinde doğal olarak zayıflama olacağını belirten Beslenme-Diyet Uzmanı Hülya Çağatay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı oruç için 8 pratik uygulama
Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran ![]() ![]() ![]() İFTAR 2-3 adet hurma 1 su bardağı su ile orucunuzu açınız Orucunuzu açtıktan 5-10 dk sonra; 1 kase ıspanak çorba (posa alımı ve sindirimi kolaylaştırmak açısından önemli ) 1 ince dilim tam buğday ekmeği Bol yeşillikli az yağlı salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile ) ( limon – balsamico sirke/meyve sirkesi eklenebilir ) Çorbanızı içtikten 10-15 dk sonra; 2 köfte büyüklüğünde ızgara tavuk/balık/hindi eti veya kırmızı et Bol yeşillikli az yağlı salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile ) ( limon – sirke eklenebilir ) 1 kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran veya 1 kase cacık 6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği 1 ince dilim tam buğday ekmeği veya 1/8 dilim pide İftardan 1 saat sonra; (21:30 gibi); 1 top böğürtlenli / çilekli dondurma ile sütlü tatlı ( kazandibi / sütlaç / tavuk göğsü gibi ) ( tatlınızı toz tarçın ve karanfil ile lezzetlendirebilirsiniz ) + bitki çayı Tatlınızı yedikten 1 saat sonra (22 ![]() 1 su bardağı süt + 5-6 adet fındık / badem veya 1 tam ceviz içi SAHUR - 1 1 adet yumurta ve 1 ince dilim beyaz peynir ile hazırlanmış peynirli menemen veya peynirli omlet 2-3 ince dilim tam buğday ekmeği 1 karper büyüklüğünde beyaz peynir Domates – salatalık – yeşillik söğüş (yağsız ) 1 porsiyon meyve ( 1 orta boy şeftali tercih edilebilir ) 1 su bardağı süt Sahuru erken kahvaltı gibi düşünerek sizi gün boyunca tok tutacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|