![]() |
İc Anadolu Bolgesine Ait Kulturel Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İc Anadolu Bolgesine Ait Kulturel Yemeklerİç Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir İç Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri İç Anadolunun Yöresel Yemekleri HUNNAK Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1/2 kilo patates ![]() 1/2 kilo yağsız dana eti ![]() 2 yumurta ![]() 200 gram domates ![]() 1 baş soğan ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı ![]() 50 gram margarin yağı ![]() 2 çorba kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri ![]() 2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu ![]() 2 çorba kaşığı süt ![]() bir fiske cevz ![]() ![]() yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Patatesleri iyice yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toyga Çorbası (Konya) 1 su bardağı yoğurt 1 kahve fincanı un 1 çay bardağı pirinç 1 adet yumurta 4 su bardağı su tuz ![]() ![]() Yoğurt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madımak (Yozgat) 1 ![]() ![]() Bir kase yoğurt 150 gr ![]() Bir-iki diş sarımsak Tuz ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arabaşı (Yozgat) Hamur İçin : Bir ölçü Un 6 Ölçü Su Tuz Çorba İçin: Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ ![]() Bir Kaşık Salça ![]() Tuz ![]() ![]() Kırmızı Biber ![]() Bir Miktar Un Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() İskilip Dolması (Çorum) 2 kg pirinç 1 ![]() 500 gr tereyağı 5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 15 su bardağı su 5 adet kuru soğan Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|