Patates Garnuturunun Puf Noktasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Garnuturunun Puf NoktasiPatates garnitürü hazırlamada şeker miktarı az patatesler kullanılmalıdır Sarı patatesler püre yapmağa beyaz patateslerde kızartma yapmağa elverişlidir![]() Patates kızartmalarında : Mısır özü olin soya yağlarını zeytinyağına tercih etmelidir Bunların en iyisi mısır özü yağlarıdır Çünkü bu yağlar yanmaz Böylece yiyeceklerde de kararma olmaz![]() Patates kızartması yapılırken kapağı kapamamak lâzımdır ![]() Kızartmanın hafif pembe renkte olması gerekir ![]() Patatesler kızgın yağa atılıp sertleşinceye kadar dokunmamak sertleştikten sonra karıştırarak kızartmak lâzımdır ![]() Patatesler kızardıktan sonra kağıt yayılmış bir kaba çıkarılır ![]() Yağın yanmaması için kızartmaların bol yağda ve derin kapta yapılması lâzımdır Bunun için piyasada patates kızartma tencereleri vardır Artan yağ süzülüp 2 nci 4 ncü kızartmalarda kullanılabilir![]() Haşlama patatesten garnitür yapılacağı zaman patates haşlama suyuna 1/2 limon sıkılacak olursa patatesler dağılmaz Kabuğu ile haşlama besin değeri bakımından daha doğrudur Çünkü patatesin besin değeri kabuğa en yakın yerdedir![]() alıntı |
|
|
|