|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
nasil, pisirilip, tavuk, tuketilmeli, yumurta |
![]() |
Tavuk Ve Yumurta Nasil Pisirilip Tuketilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Ve Yumurta Nasil Pisirilip Tuketilmeliİstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Katı yumurta: 100 derece 5 dakika kaynatmak gerekir ![]() Omlet: Tavanın ısısı yükseldikten sonra yumurta kırılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Suda tavuk pişirme: En güvenli yöntem ![]() ![]() ![]() ![]() Mangalda tavuk: Mangalın iyice ısınmış olması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız tavada tavuk: Merkez sıcaklık 70 derecenin üzerine çıkmalı ![]() ![]() Tavuk köfte: Marketten alınan tavuk köfteler endüstriyel ortamda üretildiği için avantajlı ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk döner: Marketten alınan markalı endüstriyel ürünlerde sorun yok ![]() ![]() ![]() Mayonez: Çiğ yumurta ile yapılan mayonezlerde markalı ![]() ![]() ![]() Tiramisuya dikkat! Tiramisu ![]() ![]() ![]() ![]() Eldiven kullanın Pişirme sırasında dikkat edilmesi gereken önemler de şunlar: Yemek hazırlarken elle çok müdahale edilmemeli ![]() ![]() Eldiven kullanmak gerekir ![]() Çiğ ürünle pişmemiş ürün temas ettirilmemeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|