Salata Yapmakta Ozen İster... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salata Yapmakta Ozen İster...Sosun yapraklara iyice temas etmesi için yaprakların yıkama suyundan tümüyle arınmış olması şart Yıkadıktan sonra yaprakları özel salata santrifüjüne santrifüj yoksa bir tel sepete koyun![]() O da yoksa yaprakları bir mutfak havlusunun üstüne yayın Yapraklar ıslak kalırsa sos sulu olacaktır bu da salatanın tadını oldukça etkileyecektir![]() Vinaigrette: Sirke ve yağın birbirlerinden ayrılmasını önlemek için servis yapmadan kısa süre öne hazırlayın![]() Sarmısak: Eğer hafif sarımsak tadından hoşlanıyorsanız: Malzemeleri koymadan önce kâsenin içine bir diş sarmısak sürün ![]() Profesyoneller salatayı elle karıştırırlar tabii ellerin temiz olması şartıyla Zira hiçbir salata kaşığı parmak uçlarımız kadar hassas değildir Dolayısıyla parmaklarımızla yapraklara zarar vermeden en iyi şekilde sosla karışmasını sağlayabiliriz![]() Soslu salataları derhal sofraya getirmek gerekir aksi halde yapraklar yumuşar ve iştah açıcı görünümü kaybederler![]() alıntı |
|
|
|