|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çörek, tarifizeytinli, yapılışı, zeytinli |
Zeytinli Çörek Tarifi-Zeytinli Çörek Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Çörek Tarifi-Zeytinli Çörek YapılışıZeytinli Çörek Nasıl Yapılır?-Zeytinli Çörek Tarifi-Zeytinli Çörek Yapılışı Malzemeler 1 yumurta ½ paket margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 pk kabartma tozu 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz İçi için : 4 çorba kaşığı zeytin ezmesi 2 çorba kaşığı iç ceviz Üstü üçün : 1 yumurtanın beyazı 1 tatlı kaşığı kekik Yapılışı Oval bir kaba 3 bardak un 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı yoğurt ½ paket margarin 1 çay kaşığı tuz koyun![]() Bu karışımı hamur toplanıncaya kadar yani 3-4 dakika yoğurun Hamuru bir tezgâhın üzerine alarak yaklaşık 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin ![]() Yoğurduğunuz hamurun altına ve üzerine bir parça un koyarak merdane yardımıyla açın ![]() Kenarlarındaki fazlalıkları bıçak yardımıyla kesip hamuru dikdörtgen haline getirin Dikdörtgen şeklindeki hamurun üzerine 4 çorba kaşığı zeytin ezmesini bıçak yardımıyla sürün Üzerine 2 çorba kaşığı ceviz içi serpin ![]() Hamuru bir uzun kenarından katlamaya başlayarak rulo haline getirin ![]() Önceden hazırlamış olduğunuz 1 adet yumurta beyazını rulo şeklindeki hamurun her tarafına sürün ![]() Hamurun en üstüne 1 tatlı kaşığı kekik serpin Ruloyu dilim dilim keserek 14 eşit parçaya ayırın![]() Elde ettiğiniz her bir küçük parçayıönceden pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde eşit aralıklarla dizin ![]() Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verin ![]() 25 dakika boyunca pişirin ![]() Bu sürenin sonunda çöreğinizi fırından alıp servise hazır hale getirin
|
|
|
|