Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, boşnak, mantısı, tarifiresimli

Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

MALZEMELER:
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

iç malzemesi için:
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza unu ve tuzu ve sıvı yağını koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek güzelce yoğuruyoruzDaha sonra bu hamurumuzun üzerine nemli bir bez koyup yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruzBu arada iç malzemeyi hazırlayabilirizTavamıza bir miktar sıvı yağ alıp önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından da kıymamızı atıp kavurma işlemine devam edioruzEn son tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruzYarım saatin ardından hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp her birini merdane yardımıyla biraz açıyoruz (çok büyük olmayacak çünkü bunlar dinlendirilmeye alınacak tekrar)ve üzerine sıvı yağ sürüp bir tepsiye alıyoruzBu işlemi tüm hamurlarımıza uygulayıp tekrar dinlenmeye alıyoruzHamurlarımızı dinlendikten sonra onları önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütüyoruzne kadar ince olursa o kadar güzel oluraçma işlemimiz bittikten sonraiçi malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruzRulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruzTüm hamurlar için aynı işlemi uyguluyoruzen son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruzfırından çıkan mantılarımızı hafif ılındıktan sonran tepsideyken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve tepsinin üstünü kapatıp yoğurtları çekmelerini sağlıyoruzyoğurdu çekince servis edebilirsiniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com