Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halışga, tarifihalışga, yapılışı

Halışga Tarifi-Halışga Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halışga Tarifi-Halışga Yapılışı





Halışga Nasıl Yapılır?-Halışga Tarifi-Halışga Yapılışı

Malzemeler ·

3 bardak elenmiş mısır unu
· 5 su bardağı su ·
4 adet ev yufkası
· bir bardak ceviz içi
· margarin veya tereyağı

Hazırlanışı:

Su tencereye konulur kaynamaya bırakılır Elenmiş mısır unu kaynamakta olan suyun içine konularak karıştırılır ve koyu bir kıvamda pişirilir Pişen hamur bir tepsiye dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir Bir havanda dövülmüş olan ceviz tepsideki pişmiş hamurun üzerine serpilir Cevizlerin üzerine daha sonra da toz şeker serpilir Tavada kızdırılan margarin ya da tereyağ halışganın üzerinde gezdirilir Dilim dilim kesilerek servise sunulur afiyetle yenir Halışganın üzerine istenirse şeker yerine pekmez de ilave edilir veya bir su bardağı süt ilave edilerek yenilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.