|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kahvaltılık, poğaça, tarifikahvaltılık, yapılışı |
Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça YapılışıKahvaltılık Poğaça Nasıl Yapılır?-Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı MALZEMELER: HAMURU İÇİN: - 150 gr oda ısısında margarin![]() - 2 kaşık yoğurt ![]() - 2 tane yumurta ( birtanesinin sarısı üzerine) ![]() - 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ ![]() - 1 paket kabartma tozu ![]() - 1 tatlı kaşığı tuz ![]() - 1 çorba kaşığı sirke yada limon suyu ![]() - aldığı kadar un ![]() İÇ MALZEMESİ: - 250 gr az yağlı beyaz peynir + 1 tutam maydanoz ![]() - 1 kase çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin ![]() ÜZERİ İÇİN: - Susam çörekotu![]() HAZIRLANIŞI: Hamuru için verilen ölçülerde ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurun ( 1 yumurta sarısı ayırmayı unutmayın) Hamuru 4 eşit parçaya bölüp her birini merdane yardımı ile kurşun kalem kalınlığında açın İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezip az miktarda maydanozu ince doğrayıp katın Açtığınız hamurun uç kısmına çok yoğun olmayacak şekilde peynir harcını yada zeytini koyun Hamuru bir tur rulo yaptıkdan sonra bıcak yardımı ile düzgünce kesin Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın Uzun ruloları da 4'er parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri sıralayın![]() Image Hosted by ImageShack us Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürdükden sonra susam çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin Poğaçanızı yapmaya başlamadan önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtmayı unutmayın Bu sayede pişme süresi kısalacağından kahvaltı için kimseyi bekletmemiş olursunuz![]() ![]()
|
|
|
|