Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, börek, çiğ, tarifiresimli

Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)





tuz
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı su


Yapılışı:
Hamuru yoğuracağınız yüzeye unu tepeleme yığın ortasına havuz açıp yumurta yoğurt ve tuzu koyun Aldığı kadar suyu ekleyerek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru bıçakla parçalara ayırdıktan sonra tekrar bir araya getirip yoğurarak daha pürüzsüz sert bir hamur elde edin 15-20 dak hamuru dinlendirip bıçakla ceviz büyüklüğünde keserek ufak bezeler elde edin

ortasından katladıktan sonra kenarını tencere kapağı ile kesin İyice yapışmasını sağlayın Yaptığınız çiğ börekleri temiz bir bez üzerine dizin kapatmaya başladığınız sırayla alarak kızartın Bol ve kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartmak yeterli oluyor Fazla yakmayın İçi sulu olduğu için açılırsa sıçrıyor dikkatli olun











Hamurun kenarından çıkan parçaları da ziyan etmiyoruz



Böreğimiz sevise hazır afiyet olsun


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.