![]() |
Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide YapılışıPeynirli Pide Nasıl Yapılır?-Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı Malzemeler: Sunger Baslangic Mayasi icin: - 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya - 1 cay kasig seker - 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su - 1/2 su bardagi un Hamuru icin: - 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un - 2 cay kasigi tuz - 3 yemek kasigi zeytinyagi - 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca su Peynirli ici icin: - 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir - 2 yumurta - arzuya gore tuz kirmizi biber (butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin) Ustune: 1 hafif cirpilmis yumurta Yapilisi: Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin ![]() Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin ![]() Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin ![]() Yarim saat kabarmaya birakin ![]() Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin ![]() ![]() 15 dakika hamuru iyice yogurun ![]() ![]() Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin ![]() Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin ![]() Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin ![]() Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin ![]() ![]() ![]() Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin ![]() ![]() Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin ![]() ![]() Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin ![]() Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|