|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, börek, katmer, nişastalı, tarifiresimli |
Nişastalı Katmer Börek Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nişastalı Katmer Börek Tarifi(Resimli Anlatım)![]() MALZEMELER: Hamur icin ![]() * 2 cay bardagi sivi yag * 3 tane yumurta * 2 su bardagi ilik su * 4 yemek kasigi yogurt * 1 tatli kasigi tuz * Aldigi kadar un ICI ICIN: * 1 kilo patates haslanmis * 2 tane kuru sogan * Baharat hepsinden 1cay kasigi kimyon![]() pilbiber karabiber![]() * Tuz yeteri kadar * 1 yemek kasigi salca ARASI ICIN: * 250 gr margarin* 500 gr nisastaYAPILISI: * Hamuru yogrun yarim saat dinlendirin * 24 tane beze alin her bezeyi tatli tabagi büyüklügünde acin nisasta ile * 12 tanesine 1′er yemek kasigi eritilmis margarin sürün diger 12 taneyide üzerine kapatin * 2 katli hamuru merdane ile acin icine yine margarin sürüp bu sefer bahca seklinde katlayin ve dolapta en az 30 dakika bekletin * Hamurlar donarken icini hazirlayin * Patatesleri rendeleyin soganlari kücük kücük dograyin * Soganlari soteleyin baharatlari ve salcayi katin patatesleride ekleyip 2-3 dakika kavurun * Donan hamuru merdane ile acip yine margarin sürün bir ucuna patatesli icten koyuprulo seklinde sarin tepsiye dizin bütün hamurlar icin ayni islemi uygulayin * Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine 1 tane cirpilmis yumurta sürüp 170 derecede pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|