Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvesi, sakızlı, türk, yapılışı

Sakızlı Türk Kahvesi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Türk Kahvesi Yapılışı





Damla Sakızlı Türk Kahvesinin Yapılışı aslında normal bizim kahvemizle aynı şekilde olmakla birlikte ufak farklılıklar bulunmaktadır Aşağıda Nasıl yapacağınıza dair bilgiler verilmiştir Bu işlem biraz zor olmakla beraber imkansız değildir ama bence hazır Almanız daha mantıklı olacaktır

Osmanlı döneminde ise özelilikle doğal damla sakızı üreten köyler Sakız Adası'nın diğer köylerine göre daha da zenginleşmişlerdi Osmanlı mutfağında böylece doğal damla sakızı aroması önemli bir yer edinmiştir
Geleneksel bir Osmanlı lezzeti olan "Sakızlı Muhallebi"nin yanı sıra Osmanlı'nın kumda veya közde pişirilen geleneksel Türk kahvesine de damla sakızı aroması ilave edilmiş ve ortaya eşsiz bir lezzet çıkmıştır

1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır Biraz dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilirAlıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.