Meyveli Turtalet Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Turtalet TarifiMALZEMELER Milföy Hamuru İçin: 150 gr Un 85 gr Margarin 75 gr Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Limon Kabuğu Rendesi 1 Tutam Tuz İç İçin: 2 Yumurta Sarısı 50 gr Tozşeker 25 gr Un 300 ml Süt 1 Çay Kaşığı Vanilya 450 gr Karışık Meyve(ÜzümMuzÇilekKivi Vs) 100 gr Bitter Çikolata 3 Çorba Kaşığı Kayısı Marmelatı HAZIRLANIŞI Unutuzu ve parçalara ayırdığınız margarini bir kapta yoğurunÇırpılmış yumurta sarısınıtoz şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edinPütürsüzyumuşak bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edinHamuru bir naylona sarıp serin bir yerde 15-20 dk bekletin Turtalet kaplarını yan yana dizinHamuru bir merdaneylekalıpların eni kalınlığında açın ve kapların üzerine yayınElinizle hamuru her kabın içine bastırarak yerleştirinMerdaneyle kapların üzerinden geçin ve kalan parçayı alınHamurun ortasına kuru fasülye veya mercimek koyun200 derecelik fırında 10 dakika pişirinFasulye veya mercimekleri çıkartıp tekrar 5 dakika pişirin Soğuduktan sonra turtaletleri kaplardan çıkarınKremayı hazırlayınMeyveleri yıkayıpvarsa çekirdeklerini çıkarınÇikolatayı parçalara bölüp benmari usulü eritinMarmelatı da benmari usulü sulandırın Her turtaletin üzerine biraz çikolata sürüp soğumaya bırakınKremayı turtaletlere eşit miktarda dağıtın Meyveleri kremanın üzerine yerleştirinEn üste bir kat marmelat sürün |
|