Sarığı Burma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarığı Burma TarifiMALZEMELER Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta İçine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon HAZIRLANIŞI On hazırlık olarak 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım limonu sıkm Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın![]() 1- Derince bir kabın içinde yarım kg un 3 adet yumurta 1 çay bardagı süt 1 çay bardağı sıvı yağ bir tutam tuz 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Daha sonra hamurdan 30 adet beze yapın![]() 2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin![]() 3- Yufkayı oklavaya sarın ![]() 4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın ![]() 5- 1 paket margarini eritip sarığı burmaların üzerine dökün Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün
|
|
|
|