Zeytinli Ay Çöreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Ay Çöreği Tarifi![]() 1/2 paket toz maya 1/4 su bardağı süt 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 125 gr eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı toz şeker 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı mahlep ~1 5 su bardağı unİçine : 1 kase zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış ve ufak doğranmış) Üzerine : 1 yumurta sarısı çörek otu susamHafif ılık sütte maya eritilir Unun ortası havuz gibi açılır şeker mahlep tuz mayalı süt sıvı yağ ve bir yumurta ilave edilir Bütün malzeme ile ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur Mayalanmasını beklenmeden hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak olarak açılır zeytinler konur poğaça gibi kapatılır uçları uzatılarak ay şekli verilir Tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür çörek otu susam serpilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir![]() Alıntı
|
|
|
|