Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, kremalı, tart

Çilekli Kremalı Tart

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kremalı Tart





ÇİLEKLİ KREMALI TART






MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 1 p kabartma tozu
  • 3 çorba k pudra şekeri
  • yarım çay b buzlu su
  • alabildiği kadar un
Kreması için:
  • 2 su b süt
  • 4 çorba k tozşeker
  • 1 çorba k un
  • 2 çorba k mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba k tereyağı
Üzeri için:
  • 1 kase çilek
  • 1 çorba k pudra şekeri
HAZIRLANIŞI

Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin Krema soğurken hamuru hazırlayınKarıştırma kabına 125 grtereyağını alınÜzerine pudra şekerinikabartma tozunu ekleyin Yumurtaları kırın Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın 180 derecede pişirin Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin Nefis bir tatlı

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.