Peynirli Kete Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kete Tarifi4-5 su bardağı un 1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr) 1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya 250 ml ılık süt 1 çay kaşığı tuz 15 tatlı kaşığı şeker İçi: 250 gr peynir (ben kaşarbeyaz peynir karışımı kullandım) 1 yumurta + 1 yumurta akı maydanoz Üst: 1 yumurta sarısı susam-çörekotu Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur1/2 saat bekletilip mayalandırılır 10-12 bezeye ayrılırHer beze 3 mm kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılırOrtasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanırYağlı kağıt serili tepsiye dizilirTepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilirÖnceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir Alıntı |
|