![]() |
Fındıklı-Fıstıklı-Çilekli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı-Fıstıklı-Çilekli TartMALZEMELER Tart hamuru için: 100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı süt 1 ![]() (Bu hamuru yapmayıp ![]() ![]() ![]() Krema hazırlamak için: 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde kutu sütleri gibi kutuların içinde satılıyor) Üzerine dökmek için: 1 çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık (fındık içi veya ceviz içi de olabilir) 1 su bardağı dolusu çilek veya taze üzüm ya da çekirdekleri çıkarılmış kiraz ![]() (Kış aylarında ise dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz ![]() ![]() HAZIRLANIŞI Eğer ben hamur yapacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve tartımızı fırının orta gözündeki ızgaraya yerleştirip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|