Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklıfıstıklıçilekli, tart

Fındıklı-Fıstıklı-Çilekli Tart

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı-Fıstıklı-Çilekli Tart





MALZEMELER
Tart hamuru için:
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı süt
15 su bardağı un
(Bu hamuru yapmayıp hazır tart hamurunu kullanabilirsiniz Ya da yapılmış hazır satılan pasta-banlardan kullanabilirsiniz)

Krema hazırlamak için:
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde kutu sütleri gibi kutuların içinde satılıyor)

Üzerine dökmek için:
1 çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık (fındık içi veya ceviz içi de olabilir)
1 su bardağı dolusu çilek veya taze üzüm ya da çekirdekleri çıkarılmış kiraz
(Kış aylarında ise dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz Ama vişneleri tartın üzerine dizince üstüne hafif bir pudra şekeri serpin ya da hazır tart jölesini pişirip gezdirin)

HAZIRLANIŞI
Eğer ben hamur yapacağım hazır kullanmayacağım diyorsanız yukarıdaki tüm hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabının içine aktaralım Başlayalım elimizle bir güzel yoğurmaya Hamur kendini iyice toplayıp elinizle yapışmayan bir kıvama geldiğinde bu iş tamam demektir Sonra 25-30 cm çapındaki tart kabımızı yumuşamış margarinle yağlayalım ve kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuzu bu kalıba düzgünce yayalım Ama hamurun kenarlarını kalıbın kenarlarına doğru 1-2 parmak yükseltmeyi de sakın unutmayın!
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve tartımızı fırının orta gözündeki ızgaraya yerleştirip 35-40 dakika kadar pişirelim Üzeri sarı kahverengileşen ve pişen tartımızı fırından hemen çıkaralım Öte yandan da kremamızı hazırlamak üzere derin bir kasenin içine pudra şekerini yoğurdu ve kremayı boşaltıp çatalla iyice çırpalım Sonra da soğuyan tartımızın üzerine bu hafif kremayı koyarak yayalım En üstüne fıstık veya fındık veya ceviz içini serpip meyveleri düzgünce dizelim Ama buzdolabında 2-3 saat bekletip sonra servise sunarsak daha da lezzetlenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.