Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, böreği, etli

Etli Bohça Böreği

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bohça Böreği





MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
2 Yumurta 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr Erimiş Margarin
Tuz
İç Malzemesi
350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Soğan
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaba unu boşaltın Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta yoğurt sıvıyağ süt kabartma tozu ve tuz ilave edin Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın
Hamurları erimiş margarinle yağlayın Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin
Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun Soğanları piyazlık doğrayın Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin Çok az su ekleyip pişirin Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin
İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.