Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kolay, puf, tarifi

Kolay Puf Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Puf Böreği Tarifi





MALZEMELER
Hamur için:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

İçinin harcı için:
2 su bardağı kavrulmuş kıyma
ya da:
2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz
ya da:
Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Yine size hamur yaptıracağım ama inanın bu çok çok kolay Sanki çocukların o renkli hamurlarıyla oynamak kadar da zevkli Hem bu kolay hamur işleriyle kendinize güveniniz çok artar Laf aramızda bizim insanımız ?hamur açan? kadını çok abartır ve müthiş takdir eder Böylece sizde kolayca ?gurmeler? sınıfına terfi edersiniz Hadi gelin birlikte yapacağız
Önce derin bir yoğurma kabı diyerek meşhur sözümü kullanayım Sonra içine un yoğurt kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım Göreceksiniz ki bu garantili tutan hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamına gelecektir Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp elimizle yuvarlayıp sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım Hani merdanemiz vardı ya! (oklava da olur hatta eskiler şişeyi yatırıp öyle hamur açarlarmış) O merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup poğaça yani ?D? şeklinde kapayın
Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp bitirin Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup iyice kızmasını bekleyin Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın Hemen cazır cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun
Aslında bu ?garantili? hamurla muhtelif şekiller çıkarıp içine hiçbir şey koymadan yani boş şekilde de kızartabilirsiniz O bile hıyır hıyır çok lezzetli olacaktır Hadi kolay gelsin!!!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.