Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, böregi, keki, tarifi, yada

Bulgur Keki Yada Böregi Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Keki Yada Böregi Tarifi







Sofra Dergisi Şubat sayısında gördüğüm bu tarifi bir kaç değişiklik yaparak uyguladım Aşağıda uyguladığım haliyle size tarifi yazdım Yaptığım en temel değişiklik rendelenmiş patates yerine kıyma kullanmak oldu Bu haliyle kek (börek ?) biraz içli köfteyi daha doğrusu sini köftesini anımsatı bana Yanına bol salata ile bir öğün yerine geçebilir yada çayınıza eşlik edebilen bir ikram olabilir bu kek Eğer bulgurlu yiyecekleri seviyorsanız bence çok pratik ve lezzetli bir tarif ve mutlaka denemeye değer
Malzemeler :

3 su bardağı haşlanmış pilavlık bulgur

(en fazla 15 su bardağı kuru bulgur kullanın Çünkü haşlandığında bulgur 3 su bardağını geçiyor)

250 gr az yağlı kıyma

2 kaşık tereyağ

2 orta boy soğan yemeklik doğranmış

3 yumurta

4 kaşık galeta unu

5 kaşık un

15 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

½ bardağ irice kıyılmış ceviz

1 paket kabartma tozu

tuz karabiber kimyon

1) Tereyağı ile soğanları bir tavaya alalım Bir kaç dakika kavurup kıymayı ekleyelim ve et suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edelim ocağı kapatalım

2) Ayrı bir kapta yumurtaları çırpalım

3) Karıştırma kabına aldığımız ılımış haşlanmış bulgurun içine sırasıyla kıymalı soğanları çırpılmış yumurtaları galeta ununu unu kıyılmış cevizi kabartma tozunu tuz karabiber kimyon (yada istediğiniz başka baharatları) ve kaşar peynirini ekleyelim (fırından çıkmadan önce kekin üzerine serpmek için isterseniz kaşar peynirinden bir kaç kaşık ayırın) Bütün malzemeleri iyice karıştıralım

4) Karışımı güzelce yağlanmış 24 cm lik kelepçeli kalıba boşaltalım ve üzerini elimizle düzeltelim Önceden 170 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim Sürenin sonuna doğru ayırdığımız kaşar peynirlerini kekin üzerine serpelim ve peynirler hafifçe eriyip pembeleşinceye kadar fırında tutalım (ben biraz fazla bırakmışım o yüzden kaşarlar iyice kızardı) Fırından alıp ılımaya bırakalım ve kalıptan çıkaralım

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.