![]() |
Rulo Pastam(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rulo Pastam(Resimli Anlatım)Çok pratik çok hafif bi okadarda lezzetli bir tarif ![]() ![]() ![]() ![]() Rulo pasta Malzemeler: Keki için: 5 yumurta 5 yemek kaşığı şeker 7 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 paket sade kremşenti 2 su bardağı süt üzerine ezilmiş fındık Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırt edip beyazlarını köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış yada yağlı kagıt serilmiş tepsiye döküp 160 derecede pişmeye bırakıyoruz ![]() Kekimiz pişerken 2 paket krem şantiyi 2 bardak sütle çırparak hazırlıyoruz ![]() ![]() Keki üzeri pembeleşene kadar pişirip fırından alıyoruz ![]() ![]() Tepsiden çıkattığımız kekin üzerine kremayı yayıyoruz ![]() ![]() Rulo şeklinde sarıyoruz ![]() ![]() Üzerinede krema sürüp fındık kırıklarıyla süslüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında bu tarif muzlu çok güzel oluyor ama benim çocuklar muzu yemişler ve ben son anda farkedince muzsuz bir pasta oldu:) |
![]() |
![]() |
|