Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheese, jöleli, kek, türk, usülü

Türk Usülü Cheese Kek - Jöleli

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Usülü Cheese Kek - Jöleli





MALZEMELER
2 paket (eti) burçak bisküvisi
veya 2 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı margarin (erimiş ve ılıtılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerinin harcı için:
1 su bardağı süzme yoğurt (ekşi değil tatlı olacak)
1 su bardağı lor peyniri (tuzsuz olacak)
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı jöle (5 yemek kaşığı suyla eritilecek)

HAZIRLANIŞI
Cheese kekin alt bozası olan bisküvileri bir mutfak robotunda un gibi oluncaya kadar çekiyoruz Robot yoksa temiz bir naylon poşetin içinde çekiç ya da ceviz döveceğinin tokmağıyla ezebilirsiniz İyice ezilip un haline gelen bisküvileri bir derin kaseye boşaltalım ve üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarinle tarçını ekleyerek yoğuralım Yumuşak bir hamur elde edince toparlayalım Şimdi de 25-30 cm çapında ve kenarları 2-3 parmak yüksek bir fırın kalıbının içini ve kenarlarını margarinle iyice yağlayalım Bisküvi hamurumuzu bastırarak düzgün bir şekilde kalıbın üzerine yayalım Hatta elinizi suyla ıslatıp hamurunuzun üzerini daha rahat düzeltebilirsiniz Sonra buzdolabına koyarak beklemeye alalım
Öte yandan cheese kekin üst harcını hazırlamak üzere yine derin bir kasenin içine tatlı süzme yoğurdunu tuzsuz lor peynirini hazır çiğ kremayı ve vanilyayı koyarak karıştırmaya başlayalım Bu arada 5 yemek kaşığı kadar herhangi bir sevdiğiniz toz jöleyle 5 yemek kaşığı sıcak suyu karıştıralım Jöle iyice eriyince yukarıdaki yoğurtlu peynirli harcın içine ilave edip yine karıştıralım Artık harcımızda hazır olduğuna göre bisküvi hamurumuzu fırından çıkaralım ve üzerini bu yoğurtlu jöleli harcımızı aktaralım Sonra da bir kaşığın ters ya da spatulayla üzerini düzeltelim ve 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirelim Pişme süresinin sonunda hemen fırından çıkaralım ve ılınınca buzdolabında en az 3-5 saat en iyisi tüm gece bekletelim Dilimleyerek servis yaparken üzerine size anlattığım soslardan birini mutlaka gezdirelim Yaratıcı olmak her zaman çok olumlu sonuçlar verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.