Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karamelize, pay, soğanlı

Karamelize Soğanlı Pay

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Soğanlı Pay





MALZEMELER
Hamuru için:
150 gr margarin (oda sıcaklığında erimiş)
5 yemek kaşığı yoğurt
25 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

İçinin harcı için:
6-7 adet orta boy soğan (isterseniz bu kadar çok soğanı robotta çekin ama çok ezmeyin biraz büyükçe olsun Aslında ince halkalar şeklinde doğramak gerekiyor)
1 çay bardağı sıvıyağı
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Her zaman için yaptığınız hamura mutlaka dinlenme süresi tanımalısınız İşte bu arada da biz soğanlı iç harcımızı hazırlayabiliriz
O halde pay hamurunu hazırlamak üzere derin bir yoğurma kabının içine unu koyalım Üzerine kabartma tozu ve tuzu serpiştirip karıştıralım Şimdi de oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yoğurdumuzu ekleyelim ve başlayalım yoğurmaya Hamurumuz ele yapışmayan kulak memesi kıvamına geldiğinde artık yoğurma işlemini bırakalım ve tek bir top haline getirip bir kenarda 30 dakika dinlenmeye bırakalım Eğer zamanınız yoksa bekletmeyin Ama unutmayın ki hamur ne kadar beklerse o kadar lezzetlenir ve kıvama gelir Hatta bir gece önceden yapıp ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz Neyse artık soğanlı iç harcımızı hazırlayalım Bunun için ya incecik halkalar halinde doğranmış ya da robotta irice çekilen soğanları geniş bir tavaya boşaltıp ateşin üzerine oturtalım İçine sıvıyağı aktarıp ara sıra karıştırarak pişirelim Daha doğrusu soğanları sıvıyağda kızartıyoruz 8-10 dakika sonra soğanların kenarları kahverengileşip karamelize olmaya başlayacaktır İşte o zaman tuz ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım ve soğan harcımızı soğumaya bırakalım Bu arada dinlenen hamurumuzu önümüze alalım ve eşit iki parçaya bölelim Tezgahın üzerini hafifçe unlayıp ister elinizle ister merdaneyle kalıbımızın büyüklüğünde açalım
Fırın kabımız 25-30 cm çapında ama kenarları en az iki parmak yüksekliğinde yuvarlak bir kap veya bu boyutlara uygun kare bir kalıp olmalı Kalıbın içini de oda sıcaklığında yumuşamış margarinle iyice yağlayalım ve birinci kat hamuru altına oturtalım Üzerine ılınan karamelize soğan harcımızı yayıp rende kaşar peynirimizi de serpiştirelim Şimdi de kalan ikinci kat hamuru bu harcın üzerine oturtalım ve kenarlarını hafifçe bastırıp düzgün bir şekil verelim İsterseniz hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürebilirsiniz ama ben genelde hamurun o sade naturel görünümünü sevdiğim için hiçbir şey sürmüyorum Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve soğanlı payımızı fırının orta gözündeki ızgaranın üzerine oturtarak en fazla 40 dakika kadar pişirelim Üzeri iyice sarı kahverengileşen payımızı hemen fırından çıkarıp 5 dakika kadar bekletelim Ama sıcak sıcak dilimleyip servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.