![]() |
Haşhaşlı Çörek Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Çörek TarifEskişehir 'in Haşhaşlı Çöreği ![]() ![]() Haşhaşlı İçin Hazırlanması: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() Kavanoza koyup bulamaç haline gelene kadar üzerine zeytinyağı (veya dilediğiniz sıvı yağ) ilave edin ve miktara göre 1-2 tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() Çörek Hamurunun Hazırlanması: Hamur Malzemeleri: -1/2 çay bardağı sulu yoğurt -1 çay bardağı süt -1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker -1 çay kaşığı tuz -1/4 paket yaş maya -4 su bardağı kadar un Unu hamur yoğurma kabına alarak ortasını açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeker ve mayayı ![]() ![]() ılık su ilave edebilirsiniz ![]() hamur olmalı ![]() ![]() bulaşıyorsa ![]() ![]() mayalanması için ılık bir yerde 1-2 saat bekletin ![]() ![]() Çöreğin Yapımı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gerekiyor ![]() bekletin ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|