Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, sivri, turşusu

Sivri Biber Turşusu

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivri Biber Turşusu





MALZEMELER
1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısakdövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri yıkayıp saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun büyükçe bir tencereye su sirke sarmısak tuz ve kırmızıbiber koyup orta ateşe yerleştirin Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra turşunuzu servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.