Kadayıf Pilavı (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)MALZEMELER 200 gr kadayıf 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı badem 1 çorba kaşığı izmir üzümü 100 gr margarin 1/2 tavuk göğsü 1 soğan rendesi 2 5 su bardağı pirinç50 gr badem Tuz tarçın1 çay kaşığı safran 2 tatlı kaşığı şeker 1 bardak tavuk suyu 1 5 yemek kaşığı tereyağı1/2 kahve fincanı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Soğanı sıvıyağda kavurun Pirinç tuz şeker tavuk suyu ekleyerek pişirin Tavuğu haşlayın Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın![]() Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin Sırayla bademi kuş üzümünü safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın![]() Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|