Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ikiye bölünmüş)30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 350 gr Domates (kabukları soyulmuş) 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1/2 Çorba Kaşığı Şeker 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı Ketçap 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber 4 Su Bardağı Pişmiş Sıcak PilavHAZIRLANIŞI Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini yeşil salata ile servis edebilirsiniz![]() Büyük derin bir tavada tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz![]() Yağ kızınca soğan dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz![]() Böbrekleri ekleyip arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz Domates şarap şeker limon suyu ketçap ve kırmızıbiber katıp iyice karıştırınız![]() Ateşin altını kısıp tavanın üstünü örterek 20 dakika daha pişiriniz Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz Tavayı ateşten alıp yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz
|
|
|
|