![]() |
Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kepekli Pirinç Pilavı TarifiKepekli Pirinç Pilavı Tarifi Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır Kepekli Pirinç Pilavı yapılışı Resimli Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri 2 su bardağı kepekli pirinç 4 çorba kaşığı tereyağı Deniz tuzu veya kaya tuzu Kepekli Pirinç Pilavı tarifi Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun ![]() Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin ![]() Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın ![]() Pirinci süzün ![]() ![]() Tuzuna bakın ![]() ![]() Karıştırıp kapağını kapatın ![]() Harlı ateşte bir taşım kaynatın ![]() Hemen ateşi kısın ![]() ![]() Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif ![]() ![]() Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin ![]() Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın ![]() Sıcak servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|