Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çıtırlı, pilav, tarifi

Çıtırlı Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtırlı Pilav Tarifi






Malzemeler

450 gr yasemin pirinç
675 ml su (1 su bardağı 240 ml)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Tereyağı orta boy pilav tenceresinde erilin su ve tuz ilave edin Yıkanmış pirinci kaynayan suya atın kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kâğıt havlu koyup kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın Şehriyeyi erimiş tereyağı ile kavurun pilavın üzerine serperek servis edin

ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.