Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pazı, tarifi, tekir, yapraklarında

Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi





MALZEMELER
6 Pazı Yaprağı
3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın Tuz ve biberle ovup bekletin Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin
Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin
NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.