Taze Bakla Suflesi Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Bakla Suflesi TarifiMALZEMELER 250 gr Taze Bakla 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Adet Kesme Şeker 2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi 2 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Yoğurt 125 gr Margarin Tuz Sos İçin 1 Çay Bardağı Süt 1 Adet Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un HAZIRLANIŞI Baklayı küçük doğrayın Soğanı yemeklik doğrayın Zeytinyağı tuz ve şekerle birlikte tencereye alın Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin Suyunu çekinceye kadar pişirin Baklayı soğutun Rendelenmiş kaşar peyniri kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta karıştırın Yoğurt tuz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin Yoğurarak hamur yapın Ufak bir fırın tepsisine yayın Üzerine baklaları koyun Sos için süt yumurta ve unu çırpın Suflenin üzerinde gezdirin 2 saat dinlendirin Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin |
|