![]() |
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma TarifiNar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma yapılış Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma nasıl yapılır ![]() Nohutlu İç Malzeme : 1 su bardağı nohut ![]() 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan ![]() 2 diş sarımsak ![]() 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soğuk su Tuz ![]() Közlemek İçin : 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan) Tuz Zeytinyağı 3 kırmızı biber Sos İçin : 1 diş sarımsak ![]() 2 yemek kaşığı nar ekşisi 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Tuz ![]() hazırlanışı Nohutlu İçin Hazırlanması : Nohutun suyunu süzün ![]() ![]() Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin ![]() ![]() Bir tavayı ısıtın ![]() ![]() Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun ![]() Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun ![]() Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın ![]() Tahini ![]() ![]() Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın ![]() Közlemenin Hazırlanması : Patlıcanları alacalı soyun ![]() ![]() 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ![]() Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün ![]() Biberleri dörder bölün ![]() ![]() ![]() Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin ![]() Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın ![]() Biberleri bir kaba koyun ![]() ![]() Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor) ![]() Nar Ekşili Sosun Hazırlanması : Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın ![]() ![]() Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın ![]() Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın ![]() Üzerlerine nar ekşili sostan dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|