Fasulyeli Kış Türlüsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli Kış Türlüsü TarifiMALZEMELER 250 gr Kuru Fasulye 280 gr Mısır 3 Havuç 1 Sap Kereviz 1 Soğan 1 Süs Biberi 2 Çorba Kaşığı Margarin 150 gr Sucuk Bir Miktar Tabasco Tuz 1 Çorba Kaşığı Kekik 2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Demet Maydanoz Karabiber Kırmızı Toz Biber HAZIRLANIŞI Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin ![]() Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın Havucu verev dilimler halinde kerevizi ince şeritler halinde doğrayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Süs biberini yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın![]() Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pişirin![]() Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın Sucuk fasulye mısır ve biberi tencereye ilave edin Tabasco ve kekikle tatlandırın Yemeğe et suyunu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin![]() Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın Türlüyü tuz karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz
|
|
|
|