![]() |
Piliçli Püreli Beykoz Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Püreli Beykoz Kebabı![]() Malzemeler; 1 kg ![]() 5 adet patlıcan (bostan patlıcanda olabilir) 2 adet soğan 3 adet domates 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı arnavut baharatı 1 yemek kaşığı köri 3/1 bardak sıvı yağ Üzeri İçin; 200 gr ![]() Patates Püresi İçin; 4 adet patates 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Sosu İçin; 2 bardak su 1 yemek kaşığı salça Az sıvıyağ Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvıyağ Patlıcanlar sıvıyağda çevrilerek kızartılır ![]() ![]() ![]() Patatesler başka bir tencerede haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() İki bardak su yag ve salça ile sos hazırlanır ![]() Patlıcanlar bi fırın tepsisine alınır ortası yarılır ve içerisine tavuklu karışımdan konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|