Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beykoz, kebabı, piliçli, püreli

Piliçli Püreli Beykoz Kebabı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Püreli Beykoz Kebabı








Malzemeler;

1 kgpiliç bonfile (kuşbaşı doğranmış)
5 adet patlıcan (bostan patlıcanda olabilir)
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı arnavut baharatı
1 yemek kaşığı köri
3/1 bardak sıvı yağ
Üzeri İçin;
200 grkaşar peyniri
Patates Püresi İçin;
4 adet patates
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu İçin;
2 bardak su
1 yemek kaşığı salça
Az sıvıyağ

Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvıyağ
Patlıcanlar sıvıyağda çevrilerek kızartılırBaşka bir kapta soğan ve tavuk eti kavrulurdaha sonra diğer malzemeler ve baharatlar eklenir
Patatesler başka bir tencerede haşlanırKabukları soyulur ve püre haline getirilirDaha sonra tereyağı ve süt ile birlikte püremiz ocakta pişirilir
İki bardak su yag ve salça ile sos hazırlanır

Patlıcanlar bi fırın tepsisine alınır ortası yarılır ve içerisine tavuklu karışımdan konulurÜzerine patates püresi ve en üst kısmınada kaşar peyniri serpilirTepsiye hazırlanan sos ilave edilir200 derece fırına verilirÜzeri kızana dek pişirilirSıcak olarak servis edilirAfiyet Olsun








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.